En skärva av din härlighet

– Psalmmeditationer

av Sofia Eriksson och Katarina Sandblom
Illustrationer: Olivér Joób

ISBN: 978-91-972987-4-2

Ca pris: 159:- (inkl moms)

 • Beskrivning

  Sofia Eriksson och Katarina Sandblom, båda präster i Svenska kyrkan i Alingsås, har skrivit en bok där texter ur Svenska psalmboken varit en inspirationskälla. Boken är även smakfullt illustrerad av Olivér Joób, präst och lärare vid Hjo Folkhögskola.

  Bokens ca sextio sidor innehåller tjugotvå psalm-betraktelser, eller meditationer, med texter som berör allt från förtröstan, tro och tvivel till nattvard, försoning och glädje. Precis som texterna i psalmboken. Lägg därtill Olivérs tänkvärda illustrationer.

   

  Detta är en bok för själen. En bok att återkomma till och som lockar till vidare läsning i både psalmbok och bibel. Texterna är skrivna både i prosa och lyrikform och vittnar om hur författarna närmat sig psalmbokens texter från två skilda håll och som här kompletterar varandra på ett fint sätt.

 • Info

  ISBN: 978-91-972987-4-2

  Antal sidor: 64

  Bandtyp: Inbunden, klotband, skyddsomslag

  Sökord: livsåskådning, teologi, religion, själavård, bön, meditation, kristen litteratur

  Utgivningsdatum: 2006-10-15

 • Ur pressen

  «Meditationerna är resonerande och reflekterande...De präglas av ärlighet och längtan. Det är bitvis väldigt starkt.»

  – Budbäraren

   

  «Boken är mycket smakfullt utformad: talande stilistiska bilder, inte för mycket text, mycket luft, tilltalande layout...allt finkänsligt illustrerat av Olivér Joóbs tusch-teckningar, som är mycket väl avstämda mot innehållet i övrigt»

  – Världen idag

   

  «Hela boken andas lågmäld livsglädje. Texterna är korta men tillräckligt långa för att tanken skall hinna landa»

  – Missionsstandaret

   

  «En behaglig bok att hålla i handen är det, omsorgsfullt utformad»

  – Kyrkomusikernas tidning

 • Om författarna

  Sofia Eriksson (född Bergquist) växte upp i Kåsböle i Västerbottens kustland. Hon har studerat vid Johannelunds Teologiska Högskola i Uppsala och prästvigdes 1999 för Luleå stift. Sofia Eriksson hade sin första tjänst i Piteå men har arbetat som sjukhuspräst i Alingsås sedan år 2000.

   

  Katarina Sandblom är ämneslärare och präst. Under 90-talet arbetade hon på De la Gardieskolan i Lidköping och på Hjälmareds folkhögskola utanför Alingsås. Hon prästvigdes i januari 2000 och har under flera år kombinerat präst- och lärartjänst-göring. Sedan 2005 är hon distriktspräst i Stockslyckekyrkan i Alingsås församling.

  Katarina Sandblom medverkar även som krönikör på Skara stifts hemsida.

KHMP Förlag • Prästeskärsvägen 15 • 441 35 Alingsås • www.khmp.se • info(a)khmp.se