När jag är svag

av Olivér Joób

ISBN: 978-91-972987-5-9

Ca pris: 169:- (inkl moms)

 • Beskrivning

  Vad skall jag göra med min svaghet? Hur kan jag bemöta andras svaghet? Hur kan vi hantera vår maktlöshet, vår sårbarhet, våra tillkortakommanden? Var kan vi hämta kraft när vi drabbas av lidande? Finns det något positivt i att vara svag någon gång? Kan man finna mening i lidandet? Blir man starkare av att tro på Gud?

  Svagheten väcker frågor. Också jag har konfronterats med dem. Min brottning har lett mig in i sökandet efter svar. Att betrakta tillvaron ur svaghetens perspektiv kan vara både uppmuntrande och utmanande. Här vill jag bjuda in till reflexion genom att dela med mig av den vägledning jag funnit; ge argument för en hållning och inspiration till handling.

  Jag önskar att det jag skriver också kan

  vara till tröst.

  – Olivér Joób

   

  - Utdrag ur boken.

   

 • Info

  ISBN: 978-91-972987-5-9

  Antal sidor: 168

  Bandtyp: Inbunden

  Sökord: livsåskådning, teologi, religion, själavård, kristen litteratur

  Utgivningsdatum: 2010-06-21

 • Ur pressen

  «På bokens omslag citeras biskop emeritus Martin Lönnebo: ”En angelägen bok”. Jag kan bara instämma och hoppas att boken kommer till användning i församlingens samtalsgrupper, kyrklig fortbildning, pastoralinstitut och diakonala institut. För boken När jag är svag är skriven med en kärv insikt, teologisk klokhet, värme och empati. En god själavård i en vilsen tid.»

  – Svensk kyrkotidning

   

  «Olivér Joóbs bok har en helt annan ton av reflektion och eftertanke. Och erkännande av sorgen över det svåra i livet. Lite mer av Tomas Sjödin! På samma sätt som Sjödin är Joób en person som tar de svåraste frågorna omkring sjukdom, lidande och smärta på allvar. Med utgångspunkt från sitt eget livs brottning.

  Att våga visa sin svaghet är ett återkommande tema hos Joób. Han betonar att det är något av ett signum för den kristna församlingen! Den svage Kristus på korset visar oss vägen.

  Joób tar sig god tid att återkomma till att göra tydligt det som är lätt att glömma. Gud lider med oss och delar med oss allt det som är våra liv.»

   

  – Sändaren

 • Om författaren

  Olivér Joób bor med sin familj i Hjo och arbetar som präst och lärare vid Hjo folkhögskola. Hans berättarperspektiv är – förutom den teologiska utbildningen och arbetet som skolpräst – också präglat av uppväxten i tre olika länder och den progressiva muskelsjukdom som han bär på.

   

  Olivér har även medverkat som illustratör i boken

  ”En skärva av din härlighet – psalmmeditationer”

KHMP Förlag • Prästeskärsvägen 15 • 441 35 Alingsås • www.khmp.se • info(a)khmp.se